سمبوسه ها از غذاهای پر طرفداری هستن که خیلی آسون تهیه میشن و خیلی هم خوشمزه ان. اکثرا سمبوسه رو خیلی دوست دارن. سمبوسه در انواع مدلها و طعم ها تهیه میشه و چون موادی رو داخل خمیری قرار میدن، نوعی پای هم محسوب میشه. سمبوسه رو معمولا با خمیری مثل خمیر پیراشکی درست میکنن. ولی من در این مطلب سمبوسه با نان لواش رو قرار میدم که خیلی آسونتر و در دسترس تره.

سمبوسه پیتزا

سمبوسه پیتزا

تاریخچه سمبوسه

سمبوسه از غذاهای اصیل هست و در تاریخ بیهقی ازش اسم برده شده، که البته به صورت پخته شده بوده. ولی امروزه سخ شده اون مرسوم هست. البته در بخشهایی از خراسان، هنوز هم به همون شکل پخته میشه.

اصل سمبوسه هندی هست و موادش سبزیجاتی مثل سیبزمنی و جعفری و فلفل سیاهه. سمبوسه رو میشه با هر موادی که دوست دارین درست کنین. یعنی به امتحانش می ارزه. من در این مطلب سمبوسه پیتزایی رو قرار میدم که خیلی هم مورد پسند اوناییه که مثل من پیتزا خیلی دوست دارن. 😉

سمبوسه پیتزایی

سمبوسه پیتزایی

مواد لازم برای تهیه سمبوسه

گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم

قارچ ۵۰۰ گرم

پیاز یک عدد متوسط

رب گوجه یک قاشق غذاخوری

فلفل دلمه یک عدد متوسط

پنیر پیتزا یک بسته

پودر آویشن و نمک و زردچوبه به مقدار لازم

سمبوسه

سمبوسه

طرز تهیه مواد سمبوسه پیتزا

برای تهیه مواد سمبوسه پیتزا، باید همه مواد رو تفت بدیم. به این صورت که در ماهی تابه چند قاشق روغن میریزیم و پیاز رو خرد میکنیم. کمی که با زردچوبه و روغن تفت خورد، گوشت چرخ کرده رو اضافه میکنیم و تفت میدیم. بهتر اینه که ده دقیقه ای گوشت و پیاز روی حرارت ملایم باهم تفت بخورن تا آب گوشت گرفته بشه و پخته هم بشه. قارچها رو به شکل دلخواه خرد میکنیم و به همراه فلفل دلمه نگینی خرد شده، به گوشت و پیاز اضافه میکنیم و تفت میدیم. آب قارچها که گرفته شد و در اصطلاح سبک شد، رب گوجه رو در گوشه ای از تابه کمی تفت میدیم و با کل مواد مخلوط میکنیم. نمک و آویشن رو هم اضافه میکنیم. فقط دقت داشته باشین که آویشن رو زیاد استفاده نکنین، چون مقدار بیش از حدش توی غذا تو ذوق میزنه.

تهیه سمبوسه

تهیه سمبوسه

طرز پیچیدن سمبوسه

مواد رو که آماده کردیم، نان لواش رو به دو قسمت طولی تقسیم میکنیم و دو مستطیل با طول زیاد به دست میاد. مواد رو در انتهای نان مستطیل شکل میریزیم و پنیر پیتزا رو روی مواد میپاشیم و به شکل مثلثی، از یکی از گوشه ها شروع به پیچیدن سمبوسه میکنیم. وقتی که پیچیدن سمبوسه ها تموم شد، در تابه ای روغ میریزیم و هر دو طرفشون رو سرخ میکنیم. 🙂

منبع :

برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی

دونفره

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *