برای شروع طرز تهیه رب نارنج و استفاده از نارنج های تازه باید فصل مناسبی را انتخاب کنید. رب نارنج از جوشیدن و غلیظ شدن آب نارنج حاصل می شود. این رب ترش است. به همین علت به عنوان یک چاشنی ترش و فوق العاده برای طعم دار کردن غذاها به کار می رود.

اگر برای گرفتن آب نارنج اصولی عمل کنید، طعم و مزه تلخی ندارد. همان طور که می دانید به شکوفه های نارنج، بهار نارنج گفته می شود و مربای بهار نارنج نیز بسیار معروف است. درخت نارنج برگ هایی بزرگ تر و در عین حال خوشبوتر از لیمو دارد.

طرز تهیه رب نارنج خوشمزه

برای شروع طرز تهیه رب نارنج, ابتدا پوست نارنج را با فرچه تمیز کنید. نارنج دارای ناهمواری های متعددی است که باید با فرچه شسته شود. بعد از شست و شوی نارنج ها، آن ها را خشک کنید.
نارنج را با پوست کن سیب زمینی یا چاقوی تیز پوست بگیرید(پوست نارنجی رنگ را کامل بردارید یا به اندازه ی یک نوار دور تا دور نارنج را پوست بگیرید). به منظور تلخ نشدن آب نارنج، انجام این مراحل لازم و ضروری است.
نصف کردن نارنج
نارنج ها را به مدت ۲۴ ساعت در هوای آزاد قرار دهید. این مرحله برای آبگیری راحت نارنج انجام می شود و می توانید آن را حذف کنید. در ادامه طرز تهیه رب نارنج, باید نارنج ها را از وسط نصف کنید. آب آن را گرفته و سپس از صافی رد کنید تا هسته و پوسته آن از آب نارنج جدا شود.
آبمیوه گیری نارنج
آب نارنج را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید. در حین جوشیدن، مرتب به آن سر بزنید و کف تشکیل شده روی آن را بگیرید تا تلخی نارنج گرفته شود.
جوشاندن آب نارنج
وقتی غلظت رب به حد مورد نظر رسید، زیر آن را خاموش کنید و در کناری قرار دهید تا سرد شود. معمولاً میزان غلظت نارنج باید به گونه ای باشد که دو سوم آب آن خشک شده باشد.
بعد از سرد شدن نیز آن را در ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه رب نارنج

نکات لازم در تهیه رب نارنج

  • اگر نارنج های شما تازه و پر حجم است، بهتر است آبگیری را بعد از گذشت چند روز از چیدن انجام دهید. چون پوست نارنج دارای اسید قوی است و به دست آسیب می زند.
  • برای آب گیری نارنج از آبمیوه گیری برقی استفاده نکنید. چون هسته های نارنج له می شود و آب نارنج تلخ خواهد شد. برای این کار می توانید از دستگاه آب انارگیر استفاده کنید.
  • در صورت تمایل موقع جوشیدن نارنج می توانید کمی شکر به آن اضافه کنید تا رب شما طعم ملس پیدا کند.
  • از ریختن رب در بطری پلاستیکی خودداری کنید. چون اسید موجود در رب، دیواره پلاستیکی ظرف را تجزیه و ترکیب های سرطانی وارد رب می شود.
  • رب را در شیشه ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگه داری کنید.
  • اگر این رب را به روش صحیحی درست کرده باشید، ماندگاری آن تا سال ها ادامه می یابد.

موارد مصرفی و خواص رب نارنج

  • رب نارنج را با سرکه سفید مخلوط کنید و برای سرو ماهی از آن بهره ببرید. این سس طعم فوق العاده به ماهی سرخ شده می دهد.
  • مالیدن این رب به ناخن و مو باعث محکم شدن آن ها می شود. بنابراین برای مو و ناخن های شکننده بسیار کاربردی است. همانطور که متخصصین طب سنتی ضمادآن را به مظور جلوگیری از ریزش مو بر روی سر قرار می دهند.
  • برای نرم کردن پوست دست و صورت نیز از رب نارنج می توان استفاده کرد.
  • برای از بین بردن لکه های قرمز و سیاه روی پوست، رب نارج را با نمک مخلوط کنید و بر روی پوست بمالید تا خشک شود.
  • رب نارنج در غذاهای گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد و روند جذب آهن را سرعت می بخشد. از این رب در تهیه مرغ ترش، بادمجان شکم پر، کباب دنده کرمانشاهی، سس مرغ و…می توان استفاده کرد.
  • رب نارنج مرهم زخم، ضد میکروب و انگل است.
در پایان از همراهی شما عزیزان با طرز تهیه رب نارنج سپاس گذاریم و امیدواریم بتوانید این رب را به روش خانگی تهیه بفرمایید. لطفاً برای آگاهی از سایر مطالب مرتبط در سایت آرگا بر روی لینک انواع رب کلیک نمایید.

The post طرز تهیه رب نارنج خانگی و نکاتی برای خوش طعم و خوش رنگ شدن آن appeared first on آرگا.

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *