طرز تهیه آب زرشک طبیعی باید با مقداری حوصله و رعایت نکات مهم و تهیه زرشک مرغوب و مناسب این کار صورت گیرد. زرشک خواص بسیار زیادی دارد که در درمان بیماری های مختلف از جمله مشکلات خونی موثر است. زیاده روی در مصرف آب زرشک نیز ضرر و زیان دارد که به باید به اندازه مصرف شود. طرز تهیه آب زرشک طبیعی مواد لازم برای تهیه آب زرشک : • زرشک کوهی یا زرک : ۷۰۰ گرم • آب : یک لیتر یا ۴ پیمانه روش اول برای طرز تهیه آب زرشک طبیعی : • زرشک ها را کاملا تمیز با آب سرد شسته و در آبکش غیر فلزی بریزید. در قابلمه ای مناسب آب را بجوشانید سپس زرشک ها را درون آب جوش بریزید و حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را بگذارید. • بعد از ده دقیقه حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید محتویات قابلمه مقداری سرد و خنک شوند. سپس می توانید زرشک را درون آبکش غیر فلزی ریخته و زرشک ها را با دست بمالید تا کاملا آب زرشک از آن ها خارج شود و تفاله اش فقط باقی بماند. • دقت نمایید که آب زرشک بدست آمده باید کاملا صاف و بدون تفاله باشد و آن را دورن بطری شیشه ای در بسته، در یخچال می توانید نگهداری کنید. • آب زرشک که تهیه کردید غلیظ است و برای استفاده می توانید مقداری آب به آن اضافه کرده و سپس نوش جان بفرمایید. روش دوم برای طرز تهیه آب زرشک طبیعی : • زرشک ها را پس ار شست و شو با آب سرد و آبکش کردن آن، همراه آب سرد درون ظرفی غیر فلزی ریخته و به مدت ۲۴ ساعت همینطور بمانند. • سپس آن ها را درون مخلوط کن ریخته و تفاله های زرشک را از آب زرشک جدا نمایید. آب زرشک آماده است و می توانید در بطری شیشه ای ریخته و آن را در یخچال نگهداری کنید. نکات مهم در تهیه آب زرشک طبیعی : ⇐ طرز تهیه آب زرشک طبیعی مستلزم زرشک مرغوب و مخصوص این کار است. زرشکی که آب آن را تهیه می کنند زرشک کوهی یا زرک می باشد که با زرشک پلویی متفاوت است. ⇐ زرشک کوهی دارای هسته و دانه است و مزه ترشی دارد اما زرشک پلویی بی دانه و شیرین مزه است. زرشک کوهی نیز انواع رنگ های مختلفی مانند صورتی، ارغوانی، سیاه و زرد، دارند که هر کدام از این ها نیز طعم و خواص مختلفی دارند. ⇐ معمولا برای تهیه آب زرشک از نوع سیاه و صورتی و یا ارغوانی آن استفاده می کنند که خواص فوق العاده ای دارند. در روش اول طرز تهیه آب زرشک نباید از همان ابتدا زرشک و آب را بر روی حرارت بگذارید چراکه باعث نفوذ تلخی دانه های زرشک به آب زرشک بدست آمده خواهند شد و مزه و رنگ آب زرشک را تغییر می دهند. اگر آب زرشک ترش بود می توانید مقداری نمک و یا شکر بسته به ذائقه خود به آب زرشک اضافه کنید. برای مشاهده طرز تهیه سایر نوشیدنی ها کلیک کنید. منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...