فلافل یکی از مناطق خاورمیانه است که در ایران نیز طبخ می شود. این غذا به دلیل سریع آماده شدن، پیشنهاد خوبی برای خانم هایی است که زمان کمی برای پخت غذا دارند. فلافل را در مناطق مختلف، به شکل متفاوتی تهیه می کنند. در این پست قصد داریم چهار روش متفاوت برای تهیه فلافل را به همراه نکات مهم در طبخ فلافل، بیان کنیم. طرز تهیه فلافل با ۴ روش متفاوت مواد پایه فلافل : ۱- نخود خیس شده : ۲۵۰ گرم ۲ – پیاز رنده شده : ۱ عدد بزرگ ۳ – سیر رنده شده : ۳ حبه ۴ – فلفل ، نمک، زردچوبه : به مقدار لازم ۵- آرد سفید : ۴ قاشق غذاخوری یا پودر سوخاری : ۱ قاشق غذاخوری یا سیب زمینی آب پز رنده شده : ۱ عدد کوچک مواد اختیاری فلافل: ۱- رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق مربا خوری ۲- ادویه کاری : ۲ قاشق چای خوری ۳- فلفل سبز : ۱ عدد ۴- گشنیز و جعفری ساطوری : ۱ و نصفی قاشق غذاخوری ۵- کنجد : ۱/۴ پیمانه ۶- تخم مرغ ۷- سینه مرغ : ۲۵۰ گرم ۸- لوبیا چشم بلبلی خیس شده و پخته شده : ۱ پیمانه ۹- آرد نخودچی : ۳ تا چهار قاشق غذا خوری ۱۰- پودر زیره و تخم گشنیز: هر کدام یک قاشق چای خوری روش اول : فلافل با رب گوجه فرنگی و سیب زمین آب پز ابتدا نخود از قبل خیس شده را به همراه پیاز و سیر رنده شده، میکس کنید، دقت کنید که مواد خیلی ریز نشوند، سپس سیب زمینی را به همراه رب گوجه فرنگی و ادویه های نمک و فلفل و زرد چوبه و کاری به مایه نخود اضافه کنید. مواد را خوب ورز داده و اگر مایه نرم نیست، کمی آب به مخلوط اضافه کنید تا مایه نسبتا نرم شود. در ظرفی مقداری روغن ریخته و از مایه به اندازه یک توپ کوچک جدا کرده و آن ها را سرخ کنید. فلافل آماده است. روش دوم : فلافل با کنجد و آرد سوخاری نخود را به همراه کنجد داخل غذاساز ریخته و میکس کنید، سپس پیاز و سیر رنده شده را به آن ها اضافه کرده و خوب هم زنید و بعد گشنیز و جعفری و آرد سفید و نمک و فلفل را نیز به مخلوط اضافه کنید. حدود یک ربع مخلوط را ورز داده و فلفل سبز را به آن اضافه کنید. به اندازه یک گردو از مواد به صورت دایره ایی در آورده و داخل آرد سوخاری بغلتانید و سپس داخل روغن سرخ کنید. فلافل آماده است. روش سوم: فلافل با مرغ ابتدا سینه مرغ را به همراه کمی روغن سرخ کنید. سپس به همراه آب و نمک آن را نیم پز کنید. بعد از نیم پز شدن مرغ، نخود و پیاز و مرغ را با غذاساز خوب میکس کنید. تخم مرغ و ادویه کاری را نیز به مخلوط اضافه کرده و هم زنید. از مواد به اندازه دلخواه برداشته و گرد کنید و داخل پودر سوخاری غلتانده و داخل روغن سرخ کنید. در صورت تمایل می توانید از سبزیجات معطر در داخل فلافل استفاده کنید. این روش، طرز تهیه فلافل با مرغ است. روش چهارم : فلافل با لوبیا چشم بلبلی طرز تهیه فلافل با لوبیا چیتی به این صورت است که ابتدا لوبیا چیتی را به همراه جعفری خرد شده و سیب زمینی و پیاز رنده شده و ارد نخودچی و ادویه ها، چرخ کنید و با یکدیگر خوب مخلوط کرده و ورز دهید تا جایی که به شکل خمیر درآید. سپس به اندازه گردو یا بزرگتر برداشته و به شکل دونات در آورده و در روغن سرخ کنید. فلافل آماده است. نکات ضروری: توصیه می شود برای خوشمزه تر شدن فلافل ها، حتما نخود را از شب قبل خیس کنید. بهترین ادویه برای فلافل زیره است. همچنین برای طعم دار شدن بهتره فلافل، می توانید از نعنا خشک در مایه فلافل نیز استفاده کنید. در هنگام چرخ کردن نخود دقت داشته باشید زیاده حد نخود را چرخ نکنید، چرا که ممکن است مایه نخود از یکدیگر بپاشد. منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...