هفت بیجار یکی از انواع ترشی های خوشمزه است که از مخلوط کردن گیاهان و میوه ها و سبزی جات خرد شده تهیه می شود. در این مطلب قصد داریم تا شما را با طرز تهیه ترشی هفت بیجار در منزل آشنا سازیم. سیر ترشی و ترشی مخلوط و ترشی بیجار از انواع ترشی های پرطرفدار و خوشمزه در همه نقاط ایران هستند. در هنگام تهیه ترشی هفت بیجار برای ایجاد کردن طعمی متفاوت و ایده آل باید از سبزی جات معطر ( نعنا و شوید و ترخون و مرزه و جعفری و گشنیز و ریحان) و سیر استفاده نمایید. مواد لازم فلفل تند قلمی : ۳ عدد بادمجان : ۲ کیلو نعنا خشک : ۱ قاشق غذا خوری ادویه ترشی : ۱ قاشق غذا خوری فلفل دلمه ای ( سبز و زرد و نارنجی و قرمز ) : ۵۰۰ گرم گوجه فرنگی نرسیده : ۵ عدد سرکه : ۱ کیلو گرم نمک : ۱ قاشق غذا خوری سبزی معطر : ۱ لیوان سیر : ۱ بوته طرز تهیه ترشی هفت بیجار در اولین مرحله درست کردن ترشی هفت بیجار ابتدا بادمجان های خام را رنده و یا ساطوری کنید و سپس بادمجان های رنده شده و یا ساطوری شده را در درون پارچه سفید تمیزی قرار دهید و آب آن ها را بگیرید. در مرحله بعدی روش تهیه ترشی هفت بیجار گوجه فرنگی های نارس را به صورت نگینی خرد کنید و سبزی های معطر را نیز بعد از تمیز کردن و شستن به شکل ریز خرد نمایید توجه داشته باشید که در این نوع ترشی هر چقد سبزی ها خرد شوند طعم و رنگ ترشی بهتر می شود. سپس سیر را هم رنده کنید و فلفل سبز های تند را خرد و یا چرخ کنید و فلفل دلمه ای های رنگی را هم بسیار خرد کنید. در مرحله آخر طرز تهیه ترشی بیجار در درون ظرفی مناسبی نعنا خشک و سرکه و نمک و ادویه های ترشی را با یکدیگر مخلوط کنید و سپس در درون ظرف مخصوص ترشی که بهتر است شیشه ای باشد بادمجان رنده شده ( ساطوریس شده ) و گوجه فرنکی های خرد شده را به همراه سبزی معطر خرد شده و سیر و فلفل دلمه ای و فلفل سبز تند بریزید و سپس مخلوط سرکه و نعنا و ادویه ها را به مخلوط مواد ترشی اضافه نمایید. نکاتی برای تهیه ترشی هفت بیجار ۱٫طعم و مزه این ترشی با آبغوره تازه بهتر است ولی اگر شما آبغوره در دسترس ندارید می توانید از آبلیمو و یا سرکه تازه نیز استفاده نمایید. ۲٫ ترشی هفت بیجار نباید آبدار باشد. ۳٫ مقدار نمک و سرکه این ترشی را می توانید بنا بر ذائقه خود کم و یا زیاد کنید. ۴٫ اگر برای تهیه ترشی فوری یا همان هفت بیجار از آبغوره استفاده می کنید باید درب ظرف را به خوبی و محکم ببندید زیرا آبغوره به اکسیژن هوا حساس است و اگر درب ظرف به خوبی بسته نشود و هوا وارد ظرف شود طعم ترشی تلخ و یا بی مزه می شود و هم چنین ترشی کپک می زند ولی مقاوت سرکه در برابر اکسیژن هوا بیشتر است و بنابراین اگر ترشی با سرکه تهیه شود نگهداری آن راحت تر می شود. ۵٫ در تهیه این نوع ترشی می توانید از انواع سبزی جات معطر خشک نیز استفاده کنید و اگر همه نوع سبزی معطر ذکر شده در این مطلب را در دسترس نداشتید می توانید از نیمی از آن ها استفاده کنید. امیدواریم از طرز تهیه ترشی هفت بیجار محلی در منزل نهایت لذت را ببرید این ترشی را می توانید در کنار انواع پلو ها و ماکارونی و …. میل کنید. برای مشاهده آموزش تهیه ترشی های مختلف با طعم های متنوع می توانید به بخش انواع ترشی مجله آرگا مراجعه کنید. نوش جان منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...