آش دوغ یکی از انواع آش های ایرانی و محلی و بسیار خوشمزه است . آش دوغ شامل دستور پخت های متمایزی است که ما در این مطلب رایج ترین طرز تهیه آش دوغ همراه با نکات طلایی برای ایجاد طعم ایده آل را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم . طرز تهیه آش دوغ ما در این مقاله طرز تهیه آش دوغ به همراه نکات طلایی برای طبخ آش با طعمی ایده آل را در اختیار شما قرار داده ایم. که این آش با تزیینی مناسب و زیبا می تواند در ایام افطار ماه رمضان زینت بخش سفره های شما باشد. مواد لازم یرای پخت آش دوغ برنج : ۲/۳ لیوان (دو، سوم لیوان) سبزی آش : ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده : ۲۵۰ گرم آرد برنج : ۱/۳ لیوان (یک،سوم لیوان) نخود : ۲/۳ لیوان (دو، سوم لیوان) دوغ : ۳ کیلو سیر : به میزان لازم پیاز : ۲ عدد متوسط نمک و فلفل : به میزان لازم روغن : ۲ قاشق غذا خوری دستور پخت آش دوغ برای طرز تهیه آش دوغ نخود را در ظرف مناسبی ریخته و از شب قبل با مقداری آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و چن بار آب آن را عوض کنید. چند ساعت قبل از پخت آش , یک لیوان برنج را درون ظرف مناسبی ریخته و بعد از اینکه برنج را شستید با مقداری نمک و آب بگذارید به طور کامل خیس شود .نخود را در ظرف مناسبی بریزید تا پخته شوند. پیاز را پوست کنده و در ظرف مناسبی ترجیحا با طرف درشت رنده, ریز کنید و گوشت چرخ کرده را همراه با نمک و فلفل و به پیاز رنده شده اضافه کنید و بخوبی ورز دهید تا با هم مخلوط شوند بعد از مخلوط شدن مواد آن ها را بصورت کوفته های ریز در آورید و در یک تابه مناسب مقداری روغن ریخته و آن ها را سرخ کنید. در قابلمه مناسبی دیگری دوغ را ریخته و تخم مرغ ها را به دوغ اضافه کنید و آنقدر دوغ و تخم مرغ را هم بزنید تا تخم مرغ ها درون دوغ به خوبی حل شوند. توجه کنید که تخم مرغ مانع بریدن دوغ می شود به همین خاطر تخم مرغ ها را در ابتدا به دوغ اضافه کنید. بعد از اینکه مخلوط دوغ و تخم مرغ یکدست شد آن را روی شعله زیاد گاز قرار می دهیم و آرد برنج و برنج را به این مخلوط اضافه می کنیم و آنقدر هم می زنیم تا برنج یه خوبی با دوغ مخلوط شود سپس قابلمه را روی شعله زیاد گاز قرار می دهیم و به طور متوالی مخلوط دوغ و برنج را هم میزنیم. هم زدن متوالی دوغ روی شعله زیاد مانع از بریدن دوغ می شود. تا زمانی این مخلوط را هم میزنیم که برنج نیم پز شود مدت زمان تقریبی هم زدن مخلوط دوغ و برنج ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است. در طرز تهیه آش دوغ بعد از اینکه مخلوط آش شروع به جوشیدن کرد شعله گاز را کمتر می کنیم و نباید شعله گاز در حالت خیلی کم قرار گیرد زیرا باعث بریدن دوغ می شود. در این مرحله سیر و سبزی آش را که قبلا خرد کرده ایم به مخلوط اضافه می کنیم . دیگر آش را هم نمی زنیم و صبر میکنیم تا مخلوط آش کمی غلیظ شود و رنگ سبزی ها تغییر کند سپس نمک و فلفل را به میزان لازم به مخلوط اضافه می کنیم توجه داشته باشید که چون نمک باعث بریدن دوغ می شود نباید از ابتدا به مواد آش اضافه شود و بعد نخود پخته را به آش اضافه می کنیم بعد از اینکه نخود با آش مخلوط شد کوفته های ریز سرخ شده را که قبلا آماده کرده ایم به آش دوغ اضافه می کنیم . می توانید برای تزیین آش از کوفته های ریز سرخ شده استفاده کنید. نکات طلایی برای ایجاد طعم ایده آل آش دوغ ۱٫ در طرز تهیه آش دوغ سبزی آش شامل گشنیز , تره , و شوید و کمی نعناع میباشد بهتر است از سبزیجات تازه و معطر استفاده کنید. از جعفری برای طبخ آش استفاده نکنید زیرا جعفری طعم آش دوغ را به کلی تغییر میدهد. ۲٫ اگر از سیر استفاده می کنید می توانید سیر را در ظرفی کوبیده و یا به صورت خیلی ریز خرد کنید و در زمان اضافه کردن سبزی آش سیر را هم به آش اضافه کنید. ۳٫ از زرد چوبه یا ادویه هایی که دارای رنگ هستند استفاده نکنید چون در این آش از دوغ استفاده می شود و رنگ این آش بایستی سفید باشد و اگر از زردچوبه استفاده کنید رنگ آش را به کلی تغییر می دهد. ۴٫ دوغ آش نباید بسیار شیرین و یا خیلی ترش باشد و همچنین از دوغ فاقد گاز در این آش استفاده کنید. ۵٫ در این آش از بلغور هم می توان به جای برنج به کار رفته در آن استفاده کرد. اگر از برنج ایرانی در طرز تهیه آش دوغ استفاه کنید علاوه بر این که طعم و عطر دلپذیری به آش می دهد زودتر از سایر برنج ها هم پخته می شود. ۶٫ معمولا در طرز تهیه آش دوغ به صورت محلی از نخود به تنهایی استفاده می شود ولی می توان از لوبیا نیز در آش دوغ استفاده کرد. بعد از پخته شدن کامل آش آن را در ظرف مناسبی بریزید و آش دوغ را تزیین کنید برای تزیین آش دوغ می توان از پیاز سرخ کرده و نعناع داغ و کوفته های ریز گوشت چرخ کرده استفاده کرد. پس از تزیین آش دوغ می توانید آن را در کنار خانواده عزیزتان سرو کنید. نوش جان منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...