کریستوف کلمب آناناس را بعد از سفر به آمریکای جنوبی به اروپا آورد. آناناس به عنوان یک ماده عجیب و خارجی شناخته شد و تنها در برخی از مجالس خاص سرو می گشت. این روزها، می توان آناناس را در تمامی میوه فروشی های شهر پیدا کرد. در آمریکای مرکزی و جنوبی، آناناس نه تنها به عنوان طعم شیرین آن شناخته شده و ارزشمند است بلکه برای بهبود مشکلات گوارشی و التهابی مورد استفاده قرار می گیرد. حقایقی در مورد آناناس: در ادامه سعی می کنیم برخی از نکات کلیدی در مورد آناناس را با هم مرور کنیم. آناناس می تواند به طیف وسیعی از شرایط همچون آسم و دیابت کمک کند. یک پیمانه از آناناس در برگیرنده ۸۲ کالری است و ۱۳۱ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین می کند. آناناس را می توان به کباب، اسموتی ها و سالادها اضافه کرد. آناناس باید زمانی که کاملا نرسیده است برداشته شود زیرا بعد از مدتی می توانند به خوبی برسند. خواص آناناس برای سلامتی: مصرف میوه و سبزیجات می تواند بیماری های مختلفی را در انسان ها کاهش دهد. مطالعات مختلف نشان می دهد که افزایش مصرف غذاهای گیاهی همچون آناناس می تواند خطر چاقی، دیابت و بیماری های قلبی را کاهش دهد. این گزینه می تواند سلامت موها را بهبود ببخشد، انرژی بدن را افزایش دهد و باعث کاهش وزن بدن گردد. مزایای احتمالی آناناس برای بدن به شرح زیر است: پیشگیری از آسم: خطر توسعه آسم در افرادی که مقادیر بالایی از مواد مغذی خاص را مصرف می کنند کاهش پیدا می کند. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتن است که در گیاهانی همچون آناناس، پاپایا، بروکلی، طالبی، کدوتنبل و هویج یافت می شود. فشار خون: افزایش مصرف پتاسیم با افزایش مصرف میوه ها و سبزیجاتی که حاوی پتاسیم هستند می تواند فشار خون را پایین بیاورد. بر اساس مطالعات انجام شده، بزرگسالان کمتر از ۲ درصد جمعیت آمریکا نیاز روزانه بدن به پتاسیم را برطرف می کنند. البته باید این موضوع را هم مدنظر داشته باشید که مصرف زیاد پتاسیم می تواند ۲۰ درصد خطر مرگ ناشی از تمامی عوامل را کاهش دهد. سرطان: آناناس منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C است و می تواند با تشکیل رادیکال های ازاد شناخته شده که باعث ایجاد سرطان می شود مبارزه کند. رژیم غذایی سرشار از بتاکاروتن می تواند نقش محافظتی در برابر سرطان پروستات بازی کند. مصرف بالای فیبر که در بیشتر سبزیجات و میوه ها یافت می شود نیز مرتبط با کاهش ابتلا به سرطان روده است. جامعه سرطان آمریکا در این باره چنین گفته اند: مطالعات مختلف نشان می دهد که bromelain موجود در آناناس و سایر آنزیم های موجود ممکن است به همراه درمان های استاندارد سرطان مورد استفاده قرار گیرد و برخی از عوارض جانبی این درمان ها همچون التهاب گلو و دهان را کاهش دهد. دیابت: مطالعات انجام شده نشان می دهد افرادی که به دیابت نوع مبتلا هستند و رژیم غذایی با فیبر بالا مصرف می کنند سطح گلوکز پایینی خواهند داشت. افرادی که با دیابت نوع ۲ دست و پنجه نرم می کنند ممکن است در اثر مصرف چنین رژیمی، سطح گلوکز، لیپید و انسولین بهبود یافته ای داشته باشند. یک آناناس متوسط می تواند حدود ۱۳ گرم فیبر برای بدن تامین کند. متخصصان توصیه می کنند زنان در هر روز ۲۱ الی ۲۵ گرم و مردان ۳۰ الی ۳۸ گرم فیبر مصرف نمایند. هضم و گوارش: همانطور که قبلا نیز بیان کردیم آناناس حاوی فیبر و آب است و همین امر می تواند از یبوست پیشگیری کند و باعث سلامت سیستم گوارش گردد. درمان و التهاب: برخی از مطالعات انجام شده نشان می دهد آنزیمی به نام bromelain که در آناناس یافت می شود می تواند تورم، کبودشدگی، مدت زمان بهبود و درد مرتبط با اسیب ها و جراحی ها را کاهش دهد. این انزیم در حال حاضر برای درمان و کاهش التهاب ناشی از تاندونیت و سایر اسیب های وارد شده به عضلات مورد استفاده قرار می گیرد. سلامت قلب: فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در آناناس می تواند از سلامت قلب به طور کلی محافظت کند. یکی از مطالعات انجام شده افرادی که ۴۰۶۹ میلی گرم از پتاسیم را به صورت روزانه مصرف کرده بودند مورد مقایسه و بررسی قرار داد. این مطالعه نشان داد که این افراد ۴۹ درصد خطر کمتری برای مرگ ناشی از بیماری های قلبی دارند. مصرف بالای پتاسیم می تواند خطر سکته را کمتر کند، در برابر از دست رفتن حجم عضلات محافظت نماید، از دست رفتن مواد معدنی استخوان ها جلوگیری کند و تولید سنگ کلیه را کمتر نماید. پوست: آنتی اکسیدان های موجود در آناناس می تواند به مبارزه با آسیب های پوستی که در اثر نور خورشید یا آلودگی ایجاد می شود کمک کند، چین و چروک ها را کاهش دهد و بافت پوست را بهبود ببخشد. ویتامین C نقش مهمی در تشکیل کلاژن و محافظت از پوست دارد. اطلاعات تغذیه ای آناناس: یک پیمانه آناناس تازه تقریبا در برگیرنده موارد زیر است: ۸۲ کالری ۰ گرم چربی ۰ گرم کلسترول ۲۲ میلی گرم سدیم ۲۲ گرم کربوهیدرات ۱ گرم پروتئین یک پیمانه از آناناس تازه می تواند موارد زیر را تامین نماید: ۱۳۱ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C ۲ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین A ۲ درصد از نیاز بدن به کلسیم ۲ درصد از نیاز بدن به آهن مواد معدنی و ویتامین های موجود در آناناس: تیامین ریبوفلاوین ویتامین B6 فولات پانتوتنیک اسید منیزیم منگنز پتاسیم بتاکاروتن آناناس تازه منبع خوبی از آنزیم bromelain است که می تواند درد مفاصل را تسکین ببخشد، التهاب را کاهش دهد، مانع از رشد تومورها شود و زمان ریکاوری را کوتاه تر نماید. مضرات احتمالی آناناس: داروهایی همچون مسدودکننده های بتا که بیشتر برای بیماری های قلبی تجویز می شوند ممکن است باعث افزایش سطح پتاسیم در خون گردند. غذاهایی همچون آناناس که پتاسیم بالایی دارند به هنگتم مصرف چنین داروهایی باید با اعتدال و مشورت پزشک مصرف شوند. مصرف زیاد پتاسیم برای افرادی که کلیه ان ها به درستی کار نمی کند ممکن است خطرناک باشد. اگر کلیه شما نمی تواند پتاسیم اضافی را از خون دفع کند این موضوع بسیار خطرناک خواهد بود. افرادی که رفلاکس اسید معده به مری دارند ممکن است با مصرف غذاهایی که اسید بالا دارند سوزش سر دل را تجربه نمایند. رژیم غذایی یا الگوی غذا خوردن شماست که می تواند در پیشگیری از بیماری ها و رسیدن به سلامت کامل بدن مهم باشد. بهتر است رژیم غذایی متنوعی داشته باشید. منبع : برگرفته از وب سایت مجله سلامت بخش تغذیه سالم مجله سلامت
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...