فصل تابستان است و درخت انگور و غوره و برگ مو در این فصل در انواع مختلفی یافت می شود. در این پست قصد داریم طرز تهیه دلمه برگ مو را آموزش دهیم. نکته ایی که قبل از تهیه مواد باید در نظر داشت انتخاب برگ مو های متفاوت است که تنها در زمان پخت تاثیر دارند و هرچه برگ مو ها نازک تر و لطیف تر باشند، زمان پخت کاهش می یابد. طرز تهیه دلمه برگ مو مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو: ۱- برگ مو: نیم کیلو ۲- سبزی دلمه مخلوط (نعنا، مرزه، شوید، جعفری، ترخون، پیازچه): در این غذا هرچه سبزی معطر بیشتر باشد، دلمه ها خوشمزه تر خواهند شد. ۳- برنج: ۲ لیوان ۴- لپه: نصف لیوان ۵- گوشت گوسفندی چرخ شده: نیم کیلوگرم ۶- شربت سکنجبین: نصف لیوان ۷- پیاز بزرگ: دو عدد ۸- آب لیمو ترش: ۱ استکان ۹- روغن: به مقدار لازم ۱۰- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم طرز تهیه دلمه برگ مو : این آموزش طرز تهیه دلمه برگ مو به شیوه مرسوم می باشد که به صورت گام به گام به آن پرداخته ایم. ۱- مرحله اولیه: ابتدا برگ ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ ها را به صورت دسته ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت ۳ دقیقه یا به اصطلاح پس از ۲ جوش خوردن، برگ ها را در سبدی آبکشی کنید. ۲- آماده کردن مواد داخل دلمه: سبزی ها را پاک کرده و پس از شست وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. دو عدد پیاز را هم خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می شود.در داخل قابلمه ای که قرار است دلمه ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید. ۳- طرز پیچیدن دلمه ها: برای پیچیدن دلمه ها یک برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه ای از برگ مو درست شود. هر یک از بقچه ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، ۲ لیوان آب و ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. ۴- مرحله انتهایی: پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت انجام شود. برای درست کردن این چاشنی، آب لیمو ترش را به همراه شربت سکنجبین به طور کامل حل کنید و سپس آن را روی دلمه ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود. نکاتی برای طعم بهتر دلمه برگ مو : _ به جای شربت سکنجبین می توانید از مخلوط شکر و سرکه استفاده کنید. _ برای خوشمزه تر شدن دلمه ها داخل هر دلمه می توانید از یک آلو بخارا نیز استفاده کنید. _ برای اطمینان از بسته مان دلمه ها در قابلمه می توانید ظرفی کوچک تر و سنگین روی دلمه ها قرار دهید. _ برای خوشمزه تر شدن دلمه ها همچنین می توانید دلمه ها را در مخلوط پیاز سرخ شده و آب، بجوشانید. امیدواریم با آموزش طرز تهیه دلمه برگ مو توانسته باشیم به شما در تهیه این غذای ایرانی محبوب و دوست داشتنی یاری رسانده باشیم. منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...