گوشت ماهی یکی از سالمترین و مغذیترین گوشتهاست و برای سلامت قلب، مغز و پوست بسیار مفید است. با کمی خلاقیت و تلفیق چاشنیها میتوان با گوشت ماهی، لذیذترین غذاها را تدارک دید. سرخ و سوخاری کردن یکی از شیوههای طبخ ماهی است. در سیماکوک، این بار ماهی سوخاری را با حال و هوای هند و ادویۀ آن کشور تهیه میکنیم. اگر به خوردن ماهی علاقه دارید و از طرفی هم عطر و بوی ادویه هندی را میپسندید، حتماً این مطلب و ویدئوی آموزشی آن را دنبال کنید تا یک پخت ماهی سوخاری لذیذ را تجربه کنید. اگر هم به بعضی از انواع ادویه علاقه نداشتید و مطابق ذائقهتان نبود، ادویهای که موردعلاقهتان است را جایگزین ادویۀ خاص این دستورالعمل بکنید. مواد لازم برای تهیه ماهی سوخاری ماهی برشزده و شسته: ۷۵۰ گرم آرد سفید معمولی (چند منظوره): ۱ پیمانه سیر: ۵ حبه آب: نصف پیمانه آبلیموی تازه: یکچهارم پیمانه زیرۀ سبز: ۱ قاشق غذاخوری زنیان (ادویه هندی): ۱ قاشق چایخوری پودر گرام ماسالا (ادویه مخلوط هندی): یک دوم قاشق چایخوری چیلی قرمز خردشده: قاشق غذاخوری تخم گشنیز: نصف قاشق غذاخوری نمک: یک قاشق غذاخوری پودر چیلی قرمز: یک و نیم قاشق غذاخوری پودر زردچوبه: نصف قاشق چایخوری آرد نخودچی: یک پیمانه نکته: گرام ماسالا را در خانه تهیه کنید گرام ماسلا یک نوع ادویه هندی است که مخلوطی از چند ادویه است و در انواع غذا به کار برده میشود و باعث عطر و طعم مطبوعی در غذا میشود. همۀ گرام ماسالاها ترکیب مشابهی ندارند. در این مقاله یکی از ترکیبها را به شما آموزش میدهیم تا در منزل گرام ماسالا را تهیه کنید. مواد لازم برای تهیه گرام ماسالا زیره سبز: ۴۵ گرم دانۀ فلفل: سیاه ۲۰ گرم هل سیاه: ۳۵ گرم رازیانه: ۱۵ گرم هل سبز: ۲۰ گرم تخم گشنیز: ۳۰ گرم میخک: ۱۰ گرم دارچین: ۲۵ گرم زیرۀ سیاه: ۲۰ گرم گل سرخ: ۱۰ گرم برگ بو: ۸ گرم پودر زنجفیل: ۱۰ گرم جوز هندی: ۲ عدد بهتر است دانههای کامل ادویه را تهیه کنید تا خودتان در منزل آسیاب کنید تا ادویهتان خوشعطرتر باشد. همۀ این مواد را در یک تابه بریزید و حدود دو دقیقه حرارت دهید تا عطرشان به مشامتان برسد. بعد آنها را آسیاب و مخلوط کنید. گرام ماسالا را در شیشه و در جای تاریک و خشک نگهداری کنید. سعی کنید گرام ماسالا را بیشتر از یک ماه نگه ندارید. طرز تهیۀ ماهی سوخاری هندی همانطور که در فهرست مواد اولیه دیدید، ادویۀ پرعطر و تندی در پخت این ماهی سوخاری به کار برده میشود. درصورتیکه دوست ندارید ماهیتان خیلی تند شود، مقدار چیلی را کم کنید. زنیان هم عطر و طعم متفاوتی دارد که اگر آن را نپسندیدید از موادتان حذفش کنید. ابتدا فیلههای ماهیای را که شستهاید و آبش رفته است را روی تخته یا سینی قرار دهید و آرد سفید را روی آنها الک کنید. دقت کنید همۀ قسمتهای ماهی با آرد پوشانده شود. ماهیها را پانزده دقیقه در همین حالت کنار بگذارید. حالا مایع سوخاریتان را آماده کنید. سیر و آب را در گوشتکوب برقی بریزید و کاملاً با هم مخلوط کنید تا یک آب سیردار به دست آورید. در یک ظرف آبلیموی ترش تازهگرفتهشده را بریزید و آب سیردار را به آن اضافه کنید. ادویه را به ترتیبی که در فهرست بالا آمده است در ظرف بریزید و کاملاًَ با هم مخلوط کنید. وقتی ادویه را در ظرف ریختید، آرد نخودچی الکشده را اضافه کنید و هم بزنید تا مایع یکدست و خمیریشکلی ایجاد شود. اگر خمیر شما بیشازحد غلیظ و سفت بود، کمی آب به آن اضافه کنید تا مانند آنچه در ویدئو میبینید شود. حالا فیلههای ماهی را در این مایع بغلتانید تا کاملاً با این سس پوشانده شوند. در این مرحله ماهیهای آغشته به مواد را در ظرفی دربدار بگذارید و به مدت سه ساعت کنار بگذارید تا کاملاً مزهدار شوند. بعد از سه ساعت ماهیها را در روغن داغ سرخ کنید. بعد از سرخکردن، ماهی را روی پد روغنگیر بگذارید تا روغن زیادی آن گرفته شود. میتوانید ماهی سوخاری را با سیبزمینی و لوبیاسبز بخارپز سرو کنید. نوش جان! منبع : برگرفته از وب سایت روزچین بخش تغذیه سالم روزچین
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...