همانطور که می دانید ویتامین K یکی از ویتامین های محلول در چربی است و نقش بسیار مهمی در لخته شدن خون بازی می کند. این ویتامین می تواند پروتئینی که باعث لخته شدن خون می شود را فعال سازد. برای سنتز پروتئین های استخوانی، وجود این ویتامین ضروری است. کمبود ویتامین K می تواند به بیماری های قلبی، استخوان های ضعیف شده، خراب شدن دندان ها و سرطان بیانجامد. بیشتر ویتامین K در رژیم غذایی ما از باکتری هایی که در حال حاضر داریم می اید. به همین خاطر سطح ویتامین K می تواند به سلامت روده شما بستگی داشته باشد. ما دو نوع ویتامین K در رژیم غذایی خود داریم: ویتامین K1 و ویتامین K2. ویتامین K1 در سبزیجات یافت می شود. این در حالیست که ویتامین K2 در محصولات لبنی یافت می شود و توسط باکتری های روده تولید می گردد. زمانی که به دنبال مکمل ها هستید یا آن ها را به رژیم غذایی خود اضافه می نمایید، غذاهای غنی از ویتامین K2 مزایای بیشتری برای سلامتی خواهند داشت. همچنین نوع مصنوعی ویتامین K وجود دارد که به آن K3 می گویند. مصرف آن معمولا توصیع نمی شود. بهتر است ویتامین مورد نیاز را از منابع زیر تهیه کنید. مصرف غذاهای غنی از ویتامین K می تواند از موارد زیر حمایت و پشتیبانی کند: سلامت قلب بهبود تراکم استخوان بازیابی سلامت دهان و دندان مبارزه با سرطان کاهش عفونت مقدار ویتامین K توصیه شده روزانه حدود ۱۲۰ میکروگرم برای مردان و ۹۰ میکروگرم برای زنان است. ۱۰ مورد از غذاهای غنی از ویتامین K: سبزیجاتی با برگ سبز همچون کلم: یک دوم پیمانه از آن ۴۴۴ میکروگرم دارد سویای تخمیر شده: ۲ پوند از آن ۵۰۰ میکروگرم دارد پیاز: یک دوم پیمانه از آن می تواند ۱۰۳ میکروگرم از ویتامین را وارد بدن کند کلم بروکسل: یک دوم پیمانه از آن ۷۸ میکروگرم ویتامین K دارد کلم: یک دوم پیمانه از آن معادل ۸۲ میکروگرم ویتامین k است کلم بروکلی: یک دوم پیمانه از آن ۴۶ میکروگرم ویتامین K دارد لبنیات: یک دوم پیمانه معادل ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین است. آلو بخارا: یک دوم پیمانه از آن ۵۲ میکروگرم ویتامین K دارد خیار: یک عدد خیار متوسط ۴۹ میکروگرم ویتامین K دارد ریحان خشک شده: ۴۵ یک قاشق غذاخوری از آن، درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می کند. سعی کنید ۲ الی ۳ مورد از این مواد غذایی را در وعده های غذایی روزانه خود بگنجانید. مزایای برتر ویتامین K برای سلامتی: سلامت قلب: ویتامین K می تواند از کلسیفیکاسیون شریان ها جلوگیری کند. کلسیفیکاسیون یکی از دلایل اصلی حملات قلبی است. معمولا ویتامین K کلسیم را از شریان ها دور می سازد و به مانع از بروز این شرایط می شود. سلامت استخوان ها: ویتامین K مقدار پروتئین خاص موردنیاز برای حفظ سلامت استخوان ها را افزایش می دهد و باعث کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان می شود. برخی از مطالعات نشان می دهند که ویتامین K می تواند از دست رفتن استخوان ها در افرادی که پوکی استخوان دارند را کاهش می دهد. پیشگیری از سرطان: ویتامین K می تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، کولون، معده، بینی و دهان مفید باشد. یکی از مطالعات نشان می دهد که دوز بالای ویتامین K می تواند به بیمارانی که سرطان کبد دارند کمک کند و عملکرد کبد را پایدار سازد و حتی بهبود ببخشد. منبع : برگرفته از وب سایت مجله سلامت بخش تغذیه سالم مجله سلامت
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...