مواد لازم
- برنج : ۲ پیمانه
- ماست : ۴ قاشق سوپخوری
- زرده تخم مرغ : ۳ عدد
- پیاز بزرگ : ۲ عدد
- گوشت چرخ کرده : ۲۵۰ گرم
- کره : ۲۵ گرم
- اسفناج : ۵۰۰ گرم
- روغن مایع : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- پودر زعفران : ۱ قاشق چایخوری سر پر
طرز تهیه ته چین اسفناج در منزل
ابتدا برنج را به خوبی بشویید و به همراه مقداری نمک و آب به مدت ۲ ساعت برنج را خیس کنید سپس اسفناج ها را پاک کنید و آن ها را بشویید و به صورت درشت خرد کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه ته چین اسفناج پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی پیاز را خرد کنید درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا روغن داغ شود سپس پیاز های خلالی شده را به روغن اضافه کنید و آن ها را تفت دهید تا طلایی رنگ شوند سپس اسفناج های خرد شده را به پیاز اضافه کنید و مقداری نمک روی اسفناج ها بریزید بعد از اینکه اسفناج ها سرخ شدند شعله گاز را کم کنید و مخلوط پیاز و اسفناج سرخ شده را در گوشه ای قرار دهید.
گوشت چرخ کرده را درون ظرف مناسبی بریزید و یک عدد پیاز بزرگ را درون گوشت چرخ کرده رنده کنید و نمک و فلفل و یک قاشق سوپخوری از زعفران دم کرده را به گوشت اضافه کنید و سپس درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت گاز قرار دهید تا روغن به خوبی داغ شود و سپس مخلوط گوشت را درون تابه بریزید تا به خوبی سرخ شد و آب گوشت تبخیر شود سپس حرارت گاز را خاموش کنید.
قابلمه متوسطی را تا نیمه پر از آب کنید و سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج را درون آب بریزید و بعد از نیم پز شدن برنج می توانید آن را آبکش کنید.
در مرحله بعدی دستور پخت ته چین اسفناج درون کاسه بلوری بزرگی زرده های تخم مرغ را بریزید و سپس ۴ قاشق ماست به تخم مرغ ها اضافه کنید و ۲ قاشق باقی مانده از زعفران دم کرده را هم به مخلوط ماست و تخم مرغ ها اضافه کنید و مخلوط این مواد را با کمک چنگال به خوبی هم بزنید سپس برنج آبکش را درون کاسه بزرگ و به کمک قاشق بزرگی برنج را با ماست و تخم مرغ و زعفران مخلوط کنید.|
در تابه ای گود و نچسب مقداری روغن بریزید و نیمی از برنج را درون تابه ریخته سپس مخلوط پیاز داغ و اسفناج را روی برنج بریزید و با کمک پشت قاشق سطح مواد را صاف کنید و گوشت چرخ کرده را روی مخلوط اسفناج و پیاز داغ بریزید.
در مرحله آخر طرز تهیه ته چین اسفناج باقیمانده برنج را روی گوشت چرخ کرده بریزید و دوباره با کمک قاشق سطح برنج را صاف کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط شعله گاز قرار دهید بعد از اینکه بخار از قابلمه بیرون زد شعله گاز را کم کنید و کره را با مقداری روغن روی برنج بریزید و سپس درب قابلمه را با کمک دمکنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید. برای دم کشیدن ته چین اسفناج ۲ ساعت زمان لازم است بعد از مدت زمان ذکر شده سینی گردی را روی دهانه تابه قرار دهید و ته چین را در سینی برگردانید.
نکات طلایی پخت بهتر ته چین اسفناج
- برای دم کردن زعفران پودر زعفران را در ظرف مناسبی بریزید سپس ۳ قاشق غذاخوری آب جوشیده را به زعفران اضافه کنید و ظرف را روی بخار کتری در حال جوش قرار دهید تا زعفران به خوبی دم بکشد.
- گوشت چرخ کرده را می توانید به صورت کوفته های ریزی در آورید و در میان برنج قرار دهید.
- می توانید ته چین اسفناج را داخل فر نیز بپزید. برای پختن ته چین اسفناج در فر باید ظرف پیرکس گردی را تهیه کنید و بعد از چرب کردن دیواره و کف ظرف پیرکس مانند روش ذکر شده مواد ته چین را به صورت لایه لایه در ظرف بریزید و سپس ظرف پیرکس را در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت و نیم قرار دهید.
در این مطلب با طرز تهیه ته چین اسفناج در منزل آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این نوع ته چین خوشمزه و متفاوت در منزل نهایت لذت را ببرید. برای مشاهده آموزش پخت ته چین های مختلف می توانید به بخش انواع ته چین مجله آرگا مراجعه کنید.
منبع : آرگا