اگه اهل کیک پختن هستید، احتمالا از تزیین کردن کیک ها و درست کردن کیک برای جشن تولد اطرافیان و مناسبت های مختلف هم لذت می برید، به نظر من وقتی یکی رو دوست داری از اینکه براش یک کیک فوق العاده و هیجان انگیز درست کنی لذت میبری. اگه تصمیم دارید به این زودی ها کیک درست کنید، بهتون پیشنهاد میکنم این روش فوق العاده و هیجان انگیز برای تزیین کیک رو از دست ندید. در ادامه مرحله به مرحله تزیین کیک رنگین کمان رو براتون گذاشتم که مطمئنم ازش خوشتون میاد.
مواد لازم برای تهیه کیک سوپرایزی رنگین کمان
- مایه کیک
- رنگ خوراکی
- فراستینگ دلخواه
- شکلات، آبنبات، اسمارتیز
مراحل تهیه کیک سوپرایزی رنگین کمان
برای درست کردن این کیک زیبا و هیجان انگیز می تونید از هر کیکی که قبلا درست کردید و طعم اون رو دوست داشتید، استفاده کنید. حتی می تونید از پودر کیک های آماده استفاده کنید. فقط حواستون باشه که چون قراره کیک با خامه یا هر فراستینگ دیگه ای پوشیده بشه، یک کیک ساده و سبک رو انتخاب کنید. از نظر من کیک اسفنجی بهترین انتخاب برای درست کردن این کیک هست. پس مایه کیک دلخواهتون رو آماده کنید، اون رو در ظرف های جداگونه تقسیم کنید و رنگ رو بهش اضافه کنید.
با توجه به سایز فر و تعداد قالب هایی که دارید باید دو یا سه بار مایه کیک رو درست کنید. هر دفعه باید مایه کیک رو در کاسه های جداگونه تقسیم کنید و به هر کاسه چند قطره رنگ اضافه کنید. رنگ رو کم کم اضافه کنید و به آرامی مایه کیک رو هم بزنید تا به نتیجه ی دلخواهتون برسید. در اینجا ما ۶ تا لایه کیک به رنگ های بنفش، آبی، سبز، زرد، نارنجی و قرمز داریم. شما میتونید تعداد لایه ها رو بیشتر یا کمتر کرده و یا حتی رنگ اونها رو طبق سلیقه ی خودتون تغییر بدید.
برای درست کردن این کیک ما به قالب دایره ای با قطری بین ۲۰ تا ۲۳ سانتی متر نیاز داریم. اگه دو یا سه تا از این سایز قالب داشته باشید عالی میشه. اگرم نداشتید، میتونید قالب های یکبار مصرف آلومنیومی گرد با این سایز تهیه کنید. کاغذ روغنی رو به صورت دایره ای برش بزنید و کف قالب ها بندازید، بعد هم کمی اسپری روغن روی کاغذهای روغنی بزنید و استفاده اش کنید.
فر رو از قبل روشن کنید که گرم بشه. شما در هر دفعه ۲ یا ۳ رنگ از لایه های کیک رو می تونید بپزید. مایه کیک رو داخل قالب ها ریخته و اونها رو در طبقه وسط فر قرار بدید تا زمانی که پخته بشه. با خلال دندون چک کنید وقتی که پخت اونها رو از فر خارج کنید. تقریبا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان برای پختشون کافیه.
کیک های پخته شده رو از فر خارج کنید و اونها رو روی توری قرار بدید تا خنک بشن. بعد از نیم ساعت، کیک ها رو از قالب هاشون خارج کرده و بدون اینکه کاغذ روغنی رو از کیک جدا کنید اون رو داخل یک نایلون بذارید و کاملا بپوشونید.
کیک هایی که پختید رو کنار بذارید و برید سراغ درست کردن لایه های بعدی. قالب های کیک رو بشورید، خشک کنید، مجددا داخل اونها کاغذ روغنی پهن کرده و همه ی مراحل بالا رو تکرار کنید تا ۶ تا لایه کیک با رنگ های مختلف داشته باشید.
کیک ها رو که آماده کردید، باید تصمیم بگیرید که می خواید از چه فراستینگی برای پوشاندن کیک تون استفاده کنید؛ خامه فرم گرفته، کرم پنیری یا باترکریم؟ هر کدوم که دوست دارید رو انتخاب کنید، شما به چیزی در حدود ۶ پیمانه از فراستینگ مورد نظرتون نیاز دارید. بهترین کار اینه که یک روز کیک ها رو درست کنید و روز بعد فراستینگ رو درست کرده و کیک رو تزیین کنید. همه ی کارها رو برای روز قبل از مهمونی نذارید که خیلی خسته نشید و به همشون برسید.
کیک ها رو میتونید به مدت یک روز در دمای اتاق نگهداری کنید ولی اگه هوا خیلی گرم بود، اونها رو همونجوری که بسته بندی کردید داخل یخچال بذارید. بعد لایه های کیک رو روی هم بذارید و ترتیب رنگ ها رو مشخص کنید. دو تا لایه زیری داریم، دو تا لایه میانی که باید وسطشون رو سوراخ کنید و دو تا هم لایه رویی.
یک بشقاب یا ظرف پایه دار مناسب انتخاب کنید. یک قاشق از فراستینگ رو با قاشق وسط بشقاب پهن کنید. کیک بنفش رو از پوشش پلاستیکیش در بیارید و کاغذ روغنی اون رو ازش جدا کنید. کیک رو دقیقا در وسط بشقاب قرار بدید، حدودا سه چهارم از فراستینگ رو روی کیک ریخته و اون رو به طور یکنواخت روی سطح کیک پخش کنید. بعد کیک آبی رو از نایلون در بیارید و روی لایه قبلی بذارید، حواستون باشه که لایه ها دقیقا روی هم قرار بگیرن. برای اینکه کارتون راحت تر باشه و احتمال تکه شدن کیک در حین جابجایی کمتر بشه، اول کیک رو روی لایه های قبلی قرار بدید، بعد کاغذ روغنیش رو ازش جدا کنید.
دوباره مثل مرحله ی قبل روی لایه آبی هم فراستینگ بریزید و اون رو روی تمام سطح کیک پخش کنید.
کیک سبز رنگ رو از نایلون بیرون بیارید، ولی کاغذ روغنی اون رو ازش جدا نکنید، بعد به کمک یک قالب دایره ای شکل به قطر تقریبا ۷ سانتی متر قسمت وسط کیک رو خالی کنید. وسط کیک زرد رنگ رو هم با همون قالب سوراخ کنید. حواستون باشه که این دو تا سوراخ باید دقیقا روی هم بیفتن.
حالا کیک سبز رنگ رو روی دو لایه قبلی قرار بدید، کاغذ روغنی اون رو ازش جدا کنید. روی اون رو حدودا نصف پیمانه فراستینگ بریزید و پخش کنید. این مراحل رو برای کیک زرد رنگ هم تکرار کنید. قسمت داخلی حفره ای که ایجاد کردید هم با یک لایه نازک از فراستینگ بپوشونید.
خب رسیدیم به قسمت هیجان انگیز ماجرا؛ داخل حفره ای که ایجاد کردید رو پر کنید از شکلات و تنقلات مورد نظرتون، از هر چیزی می تونید استفاده کنید، فقط چیزهایی رو انتخاب کنید که خیلی چسبنده نباشن تا وقتی کیک رو برش میزنید به راحتی بیرون بریزن و هیجانش بیشتر بشه. شکلات های اسمارتیزی گرد گزینه ی مناسبی هستن. مطمئن بشید حفره کاملا پر بشه.
خب حالا کیک نارنجی رنگ رو از پوشش در آورده روی لایه زیری بذارید تا روی حفره رو بپوشونه، کاغذ روغنی اون رو جدا کرده و روش رو با فراستینگ بپوشونید، همین کار رو برای لایه آخر، یعنی کیک قرمز رنگ هم تکرار کنید.
با نصف پیمانه از فراستینگ، رو و اطراف لایه های کیک رو بپوشونید و به کمک کاردک مخصوص اون رو صاف کنید. نیاز نیست همه ی قسمت های کیک کاملا پوشیده بشه، فقط یک لایه نازک و یکدست دور کیک رو بپوشونه کافیه، بقیه فراستینگ رو هم با نایلون بپوشونید و کنار بذارید؛ حالا کیک رو به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار بدید.
بعد از یک ساعت کیک رو از یخچال بیرون آورده و با باقی مونده فراستینگ اون رو کاملا بپوشونید. هر جوری که دوست داشته باشید می تونید روی کیک رو تزیین کنید، ولی از اونجایی که داخل کیک کلی زیبایی داره نیاز نیست برای بیرونش هم یک تزیین سخت و وقت گیر رو انتخاب کنید، میتونید نامنظم و با یک قاشق اطراف کیک رو خامه بزنید و روی اون کمی ترافل رنگی بریزید.
برای پوشاندن روی کیک می تونید از همون ترافل ها و شکلات هایی که داخلش ریختید استفاده کنید، آبنبات های رنگی هم به زیبایی کیک کمک می کنن. همین طور شیرینی های کوچیک و رنگی مثل ماکارون و مرنگ هم انتخاب جالبی برای تزیین کیک هستن.
کیک رو قبل از سرو به مدت حداقل یک ساعت یا از شب تا صبح بذارید داخل یخچال، موقع برش زدن از یک چاقوی بلند و تیز استقاده کنید تا برش های زیبا و یکدستی داشته باشید که زیبایی کیک تون رو بیشتر نشون بده، با استفاده از یک قاشق هم میتونید ترافل ها رو داخل بشقابها کنار کیک های برش خرده بریزید.