زرشک پلو یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی می باشد که به دلیل طعم و مزه بی نظیر آن، در برخی مراسم نیز طبخ می شود. روش های متفاوتی برای تهیه زرشک پلو با مرغ بیان شده که ما در این پست می خواهیم یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین روش ها را به همراه نکات کلیدی برای طبخ زرشک پلو بیان کنیم.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
مواد لازم ( برای ۴ نفر) :
۱- مرغ پوست شده : ۳۰۰ گرم
۲- برنج : ۴ پیمانه
۳ – پیاز درشت خرد شده : ۳ عدد کوچک
۴ – زرشک : ۱ پیمانه
۵- شکر : ۲ قاشق مربا خوری
۶ – روغن سرخ کردنی : ۲ قاشق غذا خوری
۷ – کره : ۱ قاشق غذا خوری
۸ – نمک و زردچوبه و زعفران : به مقدار لازم
۹ – کرفس درشت خرد شده: ۲ ساقه
۱۰- هویج درشت خرد شده : ۱ عدد
۱۱ – آب : به مقدار لازم
طرز تهیه :
۱- برای تهیه زرشک پلو با مرغ، ابتدا مرغ را به تکه های مناسبی تقسیم کرده و در ۲ قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید.
۲ – پیاز خرد شده را افزوده و به همراه مرغ ها کمی تفت داده و نمک و زردچوبه را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی زردچوبه گرفته شود.
۳- کرفس و هویج خرد شده را به مخلوط مرغ و پیاز اضافه کرده و با مقدار کمی آب و با حرارت ملایم، اجازه دهید تا پخته شوند.
۴- برنج را در داخل قابلمه حاوی آب جوش آمده و مقداری نمک، ریخته و بعد از نیم پخت شدن، آن را آبکش کنید.
۵- کره و شکر و زعفران و زرشک را در تابه ایی ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره آب شود. سپس مقدار کمی آب اضافه کرده و از روی حرارت بردارید. مراقب باشید حرارت زیاد نباشد که باعث خشک شدن زرشک و از بین رفتن طعم زعفران شود. این مواد باید به مقدار کمی حرارت ببینند.
۶- بعد از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مناسبی ریخته و روی آن را با مخلوط زرشک و زعفران تزیین کنید.
۷- در ظرف دیگری مرغ های اماده شده را بچینید و در کاسه ایی سس باقی مانده و آب مرغ را بکشید. زرشک پلو با مرغ آماده سرو است.
منبع : آرگا