شکل و تزیین غذاها در اشتها برانگیز بودن اونها خیلی تاثیر داره، حتی به نظر من گاهی باعث خوشمزه تر شدنشون هم میشه. فقط کافیه یکم وقت و حوصله بیشتری خرج کنیم تا هم خودمون و هم سایر اعضا خونواده از نتیجه آشپزی بیشتر لذت ببریم. در این مطلب طرز تهیه رول کدو با میت بال یا همون کوفته قلقلیای خودمون رو گذاشتم که در عین خوشمزگی، ظاهرشم خیلی خوبه و میتونیم هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان غذای اصلی سروشون کنیم.
مواد لازم برای تهیه رول کدو با گوشت قلقلی
- ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۴ عدد کدو خورشتی
- ۳ قاشق غذاخوری جعفری خورد شده
- ۱ قاشق غذاخوری پر رب گوجه فرنگی
- ۲ عدد پیاز
- ۲ عدد گوجه فرنگی
- نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
مراحل تهیه رول کدو با میت بال
ابتدا کدو ها رو به ضخامت تقریبا ۵ میل برش زده و ورقه میکنیم، به دو طرفشون نمک میزنیم و بعد در ماهیتابه ای که فقط کفش رو چرب کردیم گذاشته و درش رو میبندیم تا کدو بپزه و نرم و طلایی بشه.
بعد از پختن و نرم شدن کدو هارو برمیگردونم تا پشتشون هم طلایی بشه.
حالا یکی از پیاز هارو رنده کرده و آبش رو میگیرم و با گوشت چرخ کرده، ۲ قاشق جعفری خورد شده، نمک و فلفل مخلوط میکنیم.
مواد رو خوب ورز داده تا منسجم بشن و به هم خوب بچسبن.
گوشت ها رو قلقلی کرده و داخل ماهیتابه ای که کفش چرب شده گذاشته و درش رو میبندیم تا بپزن.
سعی میکنیم که همه اطراف میت بال ها خوب طلایی بشن.
حالا میت بال هارو در میاریم و شروع به آماده کردن سس میکنیم. در همون ماهیتابه پیاز دوم رو سرخ کرده و بعد رب و زرچوبه اضافه میکنیم.
رب رو خوب تفت میدیم تا سرخ بشه و مزه خامیش بره.
گوجه فرنگی هارو با مخلوط کن پوره کرده و به رب اضافه میکنیم و حدود ۱/۲ لیوان هم آب میریزیم.
مواد سس رو با هم مخلوط کرده، بعد بهش ۱ قاشق جعفری خورد شده باقی مونده رو هم اضافه میکنم و نمک و فلفل میریزیم.
اجازه میدیم تا سس غلیظ بشه و جابیوفته و مزه ها به خورد هم بره.
حالا وقت رول کردن کدوهاست. درست وسط هر کدوم از ورقه ها میت بال هارو قرار میدیم.
حالا دو سر ورقه هارو جمع کرده و با یه خلال سفتشون میکنیم مانند شکل زیر.
همه رول ها رو داخل سس چیده و کمی حرارت میدیم تا گرم بشن و کمی مزه سس رو بگیرن.
بعد از چند دقیقه رول های کدو خوشمزه و خوشگلمون آماده سرو هستن.
نوش جان