دمپختک یا دمی باقالی جزء غذاهای اصیل ایرانیه و عطر و بوش آدم رو با خودش میبره به قدیما … طرز تهیه این پلو مخلوط خیلی راحته و در عین حال کم خرج هم هست ولی نمیدونم چرا این روزا کمتر پیش میاد که این غذای خوشمزه و لذیذ رو درست کنیم. اما من تو این مطلب طرز تهیه اش رو براتون میذارم که اگه بلد نبودین یاد بگیرین و اگر هم بلد بودین و یادتون رفته بود که درستش کنین حتما بپزینش و از طعم محشرش لذت ببرین.
مواد لازم برای تهیه دمپختک
- برنج ۳ پیمانه
- باقالی زرد (لپه باقالی یا باقالی دمپختک) ۱ و ۱/۲ پیمانه
- ۳ عدد پیاز
- ۶۰ گرم کره
- نمک و زرچوبه به مقدار لازم
مراحل تهیه دمپختک
باقالی رو از ۳ الی ۴ ساعت قبل خیس میکنیم.
حالا کره رو با ۱ الی ۲ قاشق روغن داخل ماهیتابه میریزیم. برای این به جای روغن از کره استفاده میکنیم چون طعم دمپختکمون رو عالی میکنه.
پیاز رو خورد کرده و داخل ماهیتابه میریزم و مدام تفت میدیم تا یکدست طلایی بشه.
وقتی پیاز طلایی شد بهش زرچوبه اضافه میکینم و باز کمی تفت میدیم.
بعد باقالی خیس کرده رو که آبکشی کردیم به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم.
به باقالی ۱ پیمونه آب اضافه میکنیم تا کمی بپزه و آبش کشیده بشه.
حالا ۳ پیمونه برنج رو که از قبل با ۴ پیمونه آب خیس کردیم و بهش نمک زدیم رو حرارت میدیم تا جوش بیاد و قد بکشه.
وقتی آب مثل شکل زیر جذب برنج شده بود، برنج آماده مخلوط شدن با باقالی هستش.
حالا برنج و باقالی رو با هم مخلوط میکنیم.
کف قابلمه رو چرب کرده و مخلوط رو توش میریزیم و دمش میزاریم.
بعد از حدود ۳۰ الی ۴۵ دقیقه دمپختک خوشمره و لذیذمون آماده اس و میتونیم تنها یا با تخم مرغ نیمرو سروش کنیم.
راستی یادتون نره که دمپختک رو حتما با ترشی بخورین چون عااالی میشه…
نکاتی برای طبخ بهتر دمپختک
- علت اضافه کردن روغن به کره در ابتدای کار جلوگیری از سوختن کره است.
- مقدار زرچوبه این غذا حتما باید بیشتر از حالت عادی باشه چون کل برنج باید باهاش رنگ بگیره.
- علت تفت دادن باقالی قبل پختن جلوگیری از وا رفتنشه.
- باقالی زرد یا همون باقالی دمپختک خیلی سریع میپزه پس بهتره دقت کنین تا زیادی نپزه و له نشه.
- نسبت برنج و باقالی به هم همیشه ۲ به ۱ باید باشه.
- مقدار آبی که برنج رو باهاش جوش میاریم همیشه باید ۱ پیمونه بیشتر از مقدار کل برنج باشه.
نوش جان.