کیه که ته چین رو دوست نداشته باشه؟؟ فکر نمیکنم کسی باشه و اگه ام هست حتما تعدادشون خیلی انگشت شماره … حالا از اونجایی که ته چین خیلی طرفدار داره بد نیست که بتونیم گاهی کنار غذاهای دیگه هم داشته باشیمش مثلا کنار خورشت ها و پلوهامون. این جور موقع ها میتونیم از ته دیگ ته چین بهره ببریم اینطوری هم برنج سفید داریم تا با خورشتومون نوش جون کنیم و هم کنارش یه ته دیگ ته چینیه خوشمزه ….
مواد لازم برای تهیه ته دیگ ته چین
- ۲ پیمانه برنج خام
- ۲ الی ۳ قاشق غداخوری پر ماست چکیده
- ۱ عدد زرده تخم مرغ
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
مراحل تهیه ته دیگ ته چین
ابتدا طبق روال همیشگیمون برنج رو از چند ساعت قبل خیس کرده و کمی نمک بهش میزنیم.
بعد داخل یه قابلمه دیگه آب رو جوش میاریم و برنج خیس شده رو بهش اضافه میکنیم و به برنج اجازه میدیم تا کمی نرم بشه و آماده آبکش کردن بشه و در نهایت آبکشش میکنیم.
حالا زرده تخم مرغ، مقدار کافی از زعفران دم کرده و ماست چکیده که بهتره ترجیحا ترش باشه داخل یه کاسه خوب مخلوط میکنیم. در صورتی که ماست کم نمک بود کمی نمک هم اضافه میکنیم. مقدار ماست هم سلیقه ایه و بسته به اینکه برنج رو پر ماست یا کم ماست دوست دارین ۲ الی ۳ قاشق ماست چکیده بریزین.
این مقدار ماست برای نصف کل مقدار برنجمون کافیه (یک پیمانه برنج خام) من نصف برنج رو ته چین کردم و بقیه رو ساده دم گذاشتم. شما بر طبق سلیقه خودتون میتونین مقدار مواد رو تغییر بدین.
حالا نصفی از کل برنج آبکش شده رو خوب با مایه ته چین مخلوط میکنیم.
باید مواد به صورت یکنواخت با هم مخلوط بشن.
حالا کف قابلمه مورد نظر که باید حتما نچسب باشه رو روغن میریزیم.
بعد مایه ته چین رو کاملا داخلش پخش میکنیم طوری که یکنواخت و صاف بشه.
حالا نصف مابقی برنج آبکش شده و ساده رو روی برنج ته چینی میریزیم و روی سطح برنج رو چند سوراخ ایجاد کرده و نصف استکان آب هم دور تا دور برنج میدیم.
بعد برنج رو دم میذاریم اول شعله رو زیاد میکنیم تا بخار برنج بلند بشه و بعد حرارت رو ملایم میکنیم تا ته دیگ نسوزه و برنج هم کم کم دم بکشه.
در نهایت ته دیگ خوشرنگ و خوشمزه ما حاضره … نوش جان