طرز تهیه ترشی لیته برای همه ی کدبانو ها آشنا است اما در این طرز تهیه ترشی لیته که مخلوطی از انواع میوه ها و صیفی جات می باشد طعمی متفاوت را تجربه خواهید کرد که همرا غذاهای ایرانی بسیار لذت بخش و ایده آل است.
طرز تهیه ترشی لیته مخلوط خوشمزه خانگی
مواد لازم :
۱ – بادمجان قلمی یا دلمه ای : ۳ عدد
۲ – هویج : ۳ عدد
۳ – شلغم : ۳ عدد
۴ – به : ۲ عدد
۵ – لوبیا سبز : ۱۵۰گرم
۶ – کرفس : ۱۵۰ گرم
۷ – چغندر : ۲ عدد
۸ – دانه انار : ۱۰۰۰ گرم
۹ – سرکه : نیم لیتر
۱۰ – سیر : ۱۰ حبه
۱۱ – سبزیجات معطر ترخان ، نعنا ، مرزه ، ریحان و برگ کرفس : ۲۵۰ گرم
۱۲ – زردچوبه : ۱ قاشق غذاخوری
۱۳ – نمک : به مفدار لازم
طرز تهیه ترشی لیته :
۱ – هویج را به صورت تکه های ریز و یک انداره خرد کنید.
۲ – لوبیا سبز ، کرفس ، به و چغندر را به مدت نیم ساعت با دو لیوان سرکه بگذارید بپزند.
۳ – در ظرفی ذیگر بادمجان ها و شلغم ها را با پوست قطعه قطعه کرده و همراه یک لیوان سرکه و هویج به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید بپزند.
۴ – محتویات هر دو قابلمه بعد از زمان پخت و پخته شدن کامل موادشان با هم مخلوط کرده و داخل مخلوط کن ، ریخته و پوره کنید.
۵ – سیرها رو پوست کرده و همراه سبزیجات معطر ریز ساطوری کنید.
۶ – دانه های انار را با مخلوط کن پوره کنید و همراه سرکه باقی مانده به پوره قبلی اضافه کنید .
۷ – همه مواد را باهم مخلوط و هم بزنید و قابلمه را روی حرارت قرار داده تا به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد.
۸ – بعد از ده دقیقه شعله را خاموش کرده و سیر و سبزیجات ساطوری شده را به پوره ها اضافه کنیدو هم بزنید.
۹ – بعد از اینکه مواد ترشی لیته سرد شد ، ادویه را اضافه کنید.
۱۰ – مواد ترشی لیته را در ظرف شیشه ای خشک و تمیز ریخته و در دمای ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد به مدت ۳ شبانه روز کنار بگذارید ، بعد از این مدت می توانید ترشی لیته مخلوط را نوش جان فرمایید.
مواد لازم در طرز تهیه ترشی لیته برای تهیه ی یک شیشه یک کیلوگرمی ترشی مناسب است شما به توجه به مقدار نیاز خود مواد را به نسبت کم یا زیاد کنید تا اندازه ی دلخواه خود را به دست آورید. این اندازه از حجم ترشی مدت زمان تقریبا ۸۰ دقیقه را لازم دارد.
منبع : آرگا