انواع املت جز غذاهای ملل محسوب می شوند که بسیاری از آن ها وارد سفره های ایرانی نیز شده اند. مواد اولیه آسان و در دسترس برخی املت ها شخص را به درست کردن آن تشویق می کند. مانند املت اسپانیایی و املت ایتالیایی و املت فرانسوی که مواد اولیه ی مشترک و ساده ای دارند.
طرز تهیه انواع املت های پرطرفدار اسپانیایی، ایتالیایی و فرانسوی
◊ املــت اسپانیـــایـــی :
مواد لازم برای تهیه املت اسپانیایی :
۱ – گوجه فرنگی : ۱ عدد
۲ – فلفل دلمه ای کوچک : ۱ عدد
۳ – کره : ۳۰ گرم
۴ – قارچ : ۳ عدد
۵ – تخم مرغ : ۳ عدد
۶ – ژامبون : ۱ ورق
۷ – نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه املت اسپانیایی :
۱ – تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و خوب بزنید و با همزن برقی میکس کنید.
۲ – قارچ، فلفل دلمه ای، ژامبون و گوجه فرنگی را بصورت نگینی و یکدست خرد کرده و با مقداری کره آن ها را تفت دهید.سپس در ظرف را گذاشته و با حرارت ملایم اجازه دهید کمی بپزند.
۳ – تخم مرغ ها را با فلفل مخلوط کرده و در ماهی تابه ای که کره را داغ کردید، بریزید و تخم مرغ ها را سریع در تمام سطح ماهی تابه پخش کنید.
۴ – مواد مرحله ۲ را روی تخم مرغ ها ریخته و آن را کاملا پهن کنید، در ظرف را ببندید تا املت آماده شود.
◊ املــت ایتالیــــایـــی :
مواد لازم برای تهیه املت اسپانیایی :
۱ – پیاز خرد شده :۱ عدد
۲ – قارچ خرد شده : به مقدار لازم
۳ – کدوی سبز خرد شده : به مقدار لازم
۴ – دانه ذرت : به مفدار لازم
۵ – تخم مرغ زده شده : ۵ عدد
۶ – پنیر پیتزا ۱۵۰ گرم
۷ – نمک و فلفل : به مقدار لازم
۸ – خرده نان : به مقدار لازم
طرز تهیه املت ایتالیایی :
۱ – پیاز را همراه کدو و قارچ در مقداری روغن تفت دهید و سپس ذرت را به آن اضافه نمایید.
۲ – تخم مرغ های زده شده را با پنیر پیتزا، نمک و فلفل و خرده نان مخلوط کنید و مواد تفت شده در مرحله ۱ را به آن بیافزایید تا مایه ای غلیظ به دست بیاید.
۳ – مقداری کره را در ماهی تابه ای باز کنید، سپس مواد املت را در آن ریخته و مانند کوکو دو طرف آن را تفت دهید.
◊ املــت فــرانســـوی :
مواد لازم برای تهیه املت فرانسوی :
۱ – تخم مرغ : ۶ عدد
۲ – گوجه فرنگی یا قارچ : ۲ عدد
۳ – کره : ۳۰ گرم
۴ – نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه املت فرانسوی :
۱ – قارچ ها یا گوجه ها را ورقه ورقه کرده و در مقداری کره یا روغن کمی سرخ کنید.
۲ – تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و همراه نمک و فلفل هم بزنید تا یکدست شوند.
۳ – کره را در ماهی تابه باز کرده تا داغ شود سپس تخم مرغ را در کف ماهی تابه پخش کنید تا یکدست شود.
۴ – سپس قارچ یا گوجه ها را بصورت نیم دایره بر روی نصف تخم مرغ ریخته و لایه دیگر تخم مرغ را بر روی قارچ یا گوجه برگردانید.
۵ – دوباره قارچ یا گوچه را روی ربع تخم مرغ ها ریخته و لایه دیگر تخم مرغ را بر روی آن برگردانید.
۶ – پس از ۱ دقیقه املت اماده است. آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با سلیقه خود آن را تزیین نمایید.
نکاتی برای تهیه انواع املت : قارچ را بهتر است در آب و نمک بگذارید تا سنگ های ریز آن بریزد، سپس استفاده نمایید. املت اسپانیایی را بهتر است در فر تهیه کنید، و توجه کنید که مواد شما نباید آب داشته باشند، زیتون سیاه خرد شده املت اسپانیایی را شکیل تر می کند. برای تهیه املت ایتالیایی می توانید از کنسرو ذرت و یا خودتان ذرت را بپزید و استفاده کنید. در تهیه املت فرانسوی نیز دقت کنید که حرارت باید بسیار ملایم باشد تا املت نسوزد.