از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه آش جو است که اگر به خوبی طبخ شود جزء محبوبترین آش ها محسوب می شود. در این مطلب طرز تهیه آش جو خوشمزه و لذیذ را در منزل به شما عزیزان به صورت مرحله به مرحله آموزش می دهیم.
طرز تهیه آش جو
آش جو در هر منطقه ای از ایران با افزودنی های متفاوتی طبخ می شود این آش خوشمزه را می توان به همراه گوشت بدون استخوان نیز طبخ کرد که در این مجموعه طرز تهیه آش جو را به صورت رایج و متداول مشاهده خواهید کرد.
مواد لازم برای طبخ آش جو
جو: ۲۶۰ گرم
لوبیا : ۲۰۰ گرم
نخود : ۲۰۰ گرم
عدس : ۲۰۰ گرم
سبزی آش : ۲ کیلوگرم
جو پرک شده : ۵۰ گرم
نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
زردچوبه : ۱ قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ : ۳ عدد
ارد برنج : ۲ قاشق غذاخوری
نعنا : دو قاشق مرباخوری
روغن : به میزان لازم
کشک در صورت تمایل : یک لیوان
زعفران در صورت تمایل : به میزان لازم
روش تهیه آش جو خوشمزه
در طرز تهیه آش جو ابتدا حبوبات را از شب قبل در آب قرار دهید تا به خوبی خیس شوند سپس در قابلمه ای مناسب حبوبات را به همراه جو و مقداری آب قرار دهید تا به خوبی پخته شوند می توانید در صورت تمایل به جای آب از آب قلم نیز در آش استفاده کنید. بعد از اینکه مواد آش جو نیم پز شدند در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را در درون تابه قرار دهید تا به خوبی سرخ شوند و به رنگ طلایی در آیند سپس نمک و فلفل و نصف قاشق زردچوبه را به پیاز ها اضافه کنید.
سپس پیاز های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید. در دو ساعت آخر پخت آش, جو پرک شده را به آش جو اضافه کنید تا جو پرک شده همراه با آش به خوبی پخته شود.
سپس آرد برنج را به همراه مقداری زعفران دم کرده در ظرفی مناسب بریزید و مقداری آب سرد به آن ها اضافه کنید و آرد برنج را به خوبی در آب حل کنید و بتدریج به آش اضافه کنید و آش را به خوبی هم بزنید. در مرحله آخر طرز تهیه آش جو سبزی آش را که از قبل به خوبی خرد کرده اید به آش اضافه کنید و اجازه بدهید که آش جو به مدت یک ساعت با سبزی پخته شود و یا اصطلاحا به خوبی جا بیفتد.
در نیم ساعت آخر پخت آش مقداری روغن در تابه بریزید و نعنا را به همراه نصف قاشق زردچوبه به خوبی تفت دهید.
نعنا داغ را به آش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. توجه داشته باشید که زمان طبخ آش جو بین ۵ تا ۶ ساعت است تا به خوبی لعاب بیندازد.
نکات طلایی در طرز تهیه آش جو برای ایجاد طعمی ایده آل
- در روش تهیه آش جو دقت داشته باشید که آش جو نباید مانند سوپ جو شل و آبکی باشد.
- اگز زمان پخت آش جو را بیشتر کنید آش جو بسیار خوشمزه تر خواهد شد.
- طبخ آش جو با آب قلم باعث می شود تا آش شما طعم خوشمزه و فوق العاده ای را پیدا کند.
- حبوبات آش جو را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن ها به طور کامل گرفته شود آب حبوبات خیس شده را ۳ الی ۴ بار عوض کنید.
- می توانید آش جو را به همراه مقداری گوشت بدون استخوان نیز طبخ کنید.
بعد از اینکه آش جو به خوبی پخته شد می توانید آن را با مقداری پیاز داغ و کشک و نعنا داغ و زعفران تزیین کنید و بر روی سفره خود قرار دهید. آش جو را می توانید به همراه سبزی خوردن و دوغ و یا ماست میل کنید. برای مشاهده آموزش انواع آش کلیک کنید.
نوش جان
منبع : آرگا