حلوا هویج به خاطر رنگ زیباش و بافت عالی ای که داره همه رو به هوس میندازه که امتحانش کنن و گزینه خوبی برای افطاری های ماه رمضونه مخصوصا وقتی برای افطار مهمون هم داشته باشیم… این حلوا رو گاهی با آرد برنج و گاهی با آرد گندم تهیه می کنن اما من در این مطلب از هر دو نوع آرد برای حلوای هویجمون استفاده کردم که به خاطر همین، هم بافت نرمشو حفظ میکنه و هم مزه منحصر به فرد آرد برنج رو داره. امیدوارم این حلوا رو تهیه کنین و ازش لذت ببرین.
مواد لازم برای تهیه تر حلوای هویج
- ۳/۴ پیمانه آرد گندم
- ۳/۴ پیمانه آرد برنج
- ۶۰۰ گرم هویج
- ۳/۴ پیمانه روغن
- ۸۰ گرم کره
- ۱ و ۱/۲ پیمانه شکر
- ۱ و ۱/۲ پیمانه آب
- ۱/۳ پیمانه گلاب
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
مراحل تهیه ترحلوای هویج
ابتدا آرد گندم و آرد برنج رو داخل ماهیتابه ریخته و با شعله ملایم شروع به تفت دادن میکنیم تا از خامی دربیان و رنگشون هم کمی تیره بشه. در صورت تمایل میتونین فقط از آرد گندم یا آرد برنج استفاده کنین.
تا آرد رنگش برگرده شربت رو حاضر میکنیم به این صورت که ابتدا آب و شکر رو داخل قابلمه ریخته و با حرارت ملایم شروع به هم زدن میکنیم تا مایع شفاف بشه.
وقتی مایع شفاف شد و یکی دو قل زد زعفرون و گلاب رو هم اضافه کرده و شعله رو خاموش میکنیم.
بعد حدود ۱۰ دقیقه رنگ آرد کمی تیره شده و از خامی دراومده همین مقدار تغییر رنگ کافیه چون اول از همه نمیخوایم حلوامون خیلی تیره بشه و علاوه بر این کلا آرد برنج زیاد تیره نمیشه.
روغن و کره رو به آرد اضافه کرده و حدود ۱۰ دقیقه با شعله ملایم تفتشون میدیم.
حالا باید هویج هایی که از قبل پختیم رو آماده کنیم. در صورتی که دوست دارین هویج داخل حلوا مشخص نشه حتما داخل غذا ساز بریزینش و خوب پوره اش کنین اما در صورتی که دوست دارین هویج داخل حلوا معلوم باشه میتونین با رنده سایز ریز رنده اش کنین.
هویج رو داخل مخلوط آرد روغن ریخته و با حرارت ملایم تفتشون میدیم.
حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه تفت دادن کافیه.
حالا شربت رو کم کم به مواد اضافه کرده و هم میزنیم.
در صورتی که مخلوطتون کمی شل بود نگران نباشین، روی حرارت ملایم به همزدن ادامه بدین کمی بعد حلوا خودش رو جمع میکنه و شکل میگیره.
وقتی حلوا آماده شد و کمی سرد شد میتونین در ظرف مورد نظر سروش کنین … من اونارو با دست به شکل هویج دراوردم و با لبه چاقو روشون شیار ایجاد کردم و در نهایت با خلال پسته تزیینشون کردم