قیمه پلو از اون غذاهایی هستش پختش در ماه محرم رونق میگیره و معمولا به عنوان غذای نذری طبخ میشه. دلیلش هم این هست که در اون از گوشت استفاده میشه، همه پسند هست و چون از قاطی پلو ها حساب میشه پخش اون هم راحتتر از پلو و خورشت هاست. در این مطلب طرز تهیه این غذای خوشمزه رو قرار میدیم.
مواد لازم برای تهیه قیمه پلو
- گوشت گوسفندی بدون استخوان نیم کیلو
- برنج ۴ پیمانه
- لپه یک پیمانه
- پیاز سه عدد متوسط
- رب گوجه چهار قاشق غذاخوری
- ادویه (نمک، زردچوبه، فلفل سیاه،)
طرز تهیه قیمه پلو
قیمه پلو دقیقا همون قیمه اس با مقدار آب خیلی کم و برنج آبکش کرده و مثل لوبیا پلو مخلوط میکنیم.
قیمه رو طبق دستور قیمه ای که در این مطلب قرار دادیم درست میکنیم. با این تفاوت که گوشتها رو تکه های ریز تر خرد میکنیم و همونطور که در مواد اولیه گفتم بدون استخوان. با پیاز و فلفل سیاه تفت میدیم. لپه ها رو هم جدا نیم پز میکنیم و به گوشت اضافه میکنیم و دو لیوان آب میریزیم تا روی حرارت ملایم بپزه. در آخر هم رب رو تفت میدیم و با نمک اضافه میکنیم.
در این مرحله آب مایه قیمه باید تقریبا خشک باشه و مثل مایه لوبیاپلو باشه. برنج رو همونطور که در این مطلب قرار دادیم آبکش میکنیم.ته دیگ دلخواه رو قرار میدیم و یک لایه از مایه قیمه و یک لایه از برنج رو میریزیم و دم کنی رو روش میذاریم تا روی دمای ملایم حدود نیم ساعت دم بکشه.
نسبت ها رو با حداقل مواد گذاشتم. حالا اگر برای نذری میخواید، به همین نسبت مواد رو زیاد میکنیم. برای هر نفر هم ۲/۳ یک پیمانه برنج کافیه. یعنی اگر مثلا برای ۱۰۰ نفر بخواید، ۷۰ پیمانه برنج، ۸ کیلو گوشت و ۱۸ پیمانه لپه کافیه.