باقالا قاتق به خورشت باقالا نیز معروف است این خورشت به غیر از گیلان در دیگر شهر های شمال نیز طبخ می شود و یکی از انواع غذا های معروف و پطردار است. در این بخش از غذای ایرانی مجله آرگا طرز تهیه باقالا قاتق را مشاهده خواهید کرد.
باقالا قاتق و خورشت ماست از انواع خورشت های محلی ایران هستند که در این مطلب دستور پخت باقالا قاتق را ملاحظه خواهید کرد که این خورشت را با شوید و پاچ باقالا و تخم مرغ تهیه می کنند.
مواد لازم
پاچ باقالا گیلانی : ۳۰۰ گرم
شوید خشک : ۳ قاشق سوپ خوری
سیر : ۴ حبه
کره : ۱۰۰ گرم
تخم مرغ : ۳ عدد
نمک و فلفل : به میزان لازم
آب : ۱ لیتر
زدچوبه و دارچین : به میزان لازم
طرز تهیه باقالا قاتق
در مرحله اول طرز تهیه باقالا قاتق ابتدا پوست باقالا ها را جدا کنید.
سپس در درون قابلمه ای مناسب مقداری کره بریزید و باقالا ها را در درون کره به خوبی تفت دهید بعد از این که باقالا ها تفت خوردند، شوید و سیر له شده را به همراه نمک و زردچوبه به باقالای تفت خورده اضافه کنید.
بعد از این که مواد باقالا تفت خوردن ۱ لیتر آب را به مواد خورشت اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.
بعد از این که باقالا ها نیم پز شدن تخم مرغ ها را به خورشت باقالا اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا تخم مرغ ها بسته شوند.
در دو دقیقه آخر طبخ خورشت باقالا قاتق دارچین و فلفل را به خورشت اضافه کنید.
نکاتی برای طبخ بهتر باقلا قاتق
- پاچ باقالا ها دو نوع هستند : باقالا محلی و باقالای کشاورزی به طور کلی پاچ باقالا های محلی بعد از پخته شدن شکل خود را حفظ می کنند ولی باقالای کشاورزی زود پز است و اگر زیاد پخته شود شکل خود را حفظ نمی کند و له می شود.
- تخم مرغ را نباید در درون خورشت بهم بزنید بعد از اضافه کردن تخم مرغ ها به خورشت درب قابلمه را ببندید تا تخم مرغ ها به خوبی پخته شوند.
- شوید این خورشت را به اندازه بریزید ریختن شوید بیش از اندازه لازم خورشت را تلخ می کند.
- پاچ باقالای خشک را می توانید از فروشگاه های مواد غذایی خریداری کنید.
- از باقالای مازندرانی در طرز تهیه خورشت باقالا قاتق استفاده نکنید زیرا این باقالا را در تهیه باقالا وابیج به کار می برند.
- اگر از باقالا تازه محلی استفاده می کنید نباید آن را خیس کنید ولی اگر از باقالا خشک استفاده می کنید حتما آن را خیس کنید.
- می توایند تخم مرغ را از این خورشت حذف کنید.
باقالا قاتق را با ماهی شور و زیتون پرورده و سیر ترشی و ماست و خیار و برنج که به صورت کته طبخ می شود سرو می کنند. امیدواریم از تهیه باقالا قاتق در منزل و میل کردن آن درکنار سایر اعضای خانواده نهایت لذت را ببرید. برای مشاهده طبخ انواع خورشت کلیک کنید.
منبع : آرگا