ما خانوم های ایرانی معمولا علاقه خیلی زیادی داریم که خیلی از کارهایی که از دستمون بر میاد و در عین حال در خارج از منزل هم میشه تهیه کرد رو خودمون انجام بدیم. مثل غذا درست کردن، لباس دوختن و خیلی از کارهای دیگه. خیلی ها دوست دارن کیک تولد و یا ازدواج و یا موفقیت عزیزانشون رو خودشون تهیه کنن. البته که اصلا هم کار سختی نیست. قسمتی که ممکنه کمی مشکله، تزییین کیکه که در این مطلب به این موضوع میپردازیم.
برای دیدن آموزش تزیین کیک با خامه به شکل گل به این مطلب مراجعه بفرمایید.
خامه فرم گرفته (خامه قنادی)
پخت کیک تولد اصلا سخت نیست. چرا که پایه اون کیک اسفنجیه که از آسون ترین کیکهاست و به راحتی پخته میشه که به زودی مطلبش رو قرار میدیم. تنها قسمت مشکل ماجرا تزیین کیک به وسیله خامه اس. اصلا مشکل اصلی همون خامه و فرم گرفتنشه که کمی مهارت میخواد و با تجربه باید به دستش آورد. که اگر وقت و یا حوصلش رو ندارید، اکثر قنادی ها صبح ها میفروشن 😉 :whistle:
برای تزیین هم میشه از خامه با رنگ خودش یعنی سفید استفاده کرد. هم میشه از رنگهای خوراکی استفاده کرد. شکلاتی کردنش هم که مزه خاص خودش رو داره. البته شخصا تجربه خیلی زیادی در این زمینه ندارم و به محض اینکه کمی مهارت پیدا کردم، مطالب مخصوص به خامه و فرم گرفتن و رنگ و شکلاتیش رو در مطلبی توضیح میدم.
تزیین کیک
بعد از آماده کردن کیک اسفنجی و خامه فرم گرفته یا همون خامه قنادی، نوبت به تزیین کیک میرسه که مهمترین و حساسترین قسمت ماجراست. کیک هرچی خوشگلتر تزیین بشه و زیبا تر باشه بیشتر چشمها رو به خودش جذب میکنه و کدبانو بودن شما رو بیشتر به نمایش میذاره. برای شروع به تزیین، کیک اسفنجی رو که به دلخواه در قالب مورد نظرتون پختید، از وسط ببریدش و موادی که دوست دارید، مثل موز و گردوو و یا میوه هایی که میخواید باهاش کیک رو تزیین کنید و یا خامه رو در لایه وسط قرار بدید و قسمت دوم رو سر جاش بذارید. دور تا دور کیک رو با خامه بپوشونید و با ماسوره ها مختلف شروع به تزیین کنید.
ماسوره و قیف برای تزیین کیک
ماسوره های مختلف مارو به شکل ها و فرمهای متفاوتی میرسونن. بعضی از شکلهایی که با ماسوره ها میشه ایجاد کرد، در پایین قرار دادم 😉 ماسوره ها بهتره استیل باشه، چون دوام بیشتری داره.
اینم چند تا ایده برای تزیین کیک زیبا
به ایده های خیلی متنوعی میشه واسه تزیین کیک فکر کرد. میوه ها، ژله ها، خامه های رنگی، مارمالاد ها و انواع مروارید ها و دانه های رنگی خوراکی برای تزیین کیکها کاربرد دارن و به زیبا شدن کیک و خوشحال کردن عزیزانمون کمک میکنن. شکلاتهایی هم هستن که به شکل ها و فرمهای مختلف درست میشن و در تزیین کیک کاربرد دارن که انشاالله در مطالب آینده بهشون میپردازیم. 😉
فکر میکنم برای تزیین این کیک، ریش و قیچی رو دادن دست خود بچه و روش نقاشی کشیده. خیلی هم خوشگل شده. دارم فکر میکنم چقدر کودک میتونه با این کار خوشحال بشه.
تزیین کیک بدون استفاده از ابزار خاص
اگر ابزار برای تزیین کیک با خامه، مثل قیف و ماسوره نداشتید، خیلی راحت میتونید با قاشق و چنگال و چاقو، نقشهای زیبایی رو ایجاد کنین. مثل شکل پایین. البته پیشنهاد میکنم که اگر از این تزیین استفاده کردید، یا از خامه رنگی و یا شکلاتی هم در تزیین به کار ببرید و یا از میوه برای رنگ و لعاب و آرایش کیک استفاده کنید که خیلی عالی تر بشه.